EO Swimbetter

De EO Swimbetter sensoren zijn zowat de powermeters voor het zwemmen.

Maar het is meer dan alleen maar het meten van de kracht. Je kan de uitgevoerde krachten van je handen in niet minder dan zes richtingen meten.
Op die manier kunnen we ook zien of de uitgevoerde krachten ook in de gewenste richting gaan. 

Door het synchroniseren van de video beelden met de metingen kunnen we ook eenvoudig vaststellen wat waar gebeurt. De EO Swimbetter sensors zijn een echte revolutie in het zwemmen! Met deze technologie zal de manier waarop we de zwemtechniek benaderen nooit meer hetzelfde zijn.

De sensoren worden in de palm van uw hand gedragen en storen helemaal niet bij het zwemmen.Force Field

In welke richting gaan de krachten? In 1 oogopslag kunnen we zien of de uitgevoerde krachten in de gewenste richting gaan.

Dit kan worden bekeken per lengte of per individuele slag.


Stroke path & Hand Velocity

Volg de beweging van de hand vanuit 3 oogpunten voor elke individuele slag.

Zit er een verschil tussen links en rechts, is er een verschil te zien tijdens het ademen,...dit zijn allemaal aspecten die hier naar voor zullen komen.


Force vs Time

Het hart van de data! 

Hier kunnen we alle signalen zien en kunnen we opdelen in propulsive force (=stuwende kracht), vertical force en lateral force.

Door deze data in detail te bekijken, en dan ook nog eens de video beelden te synchroniseren kunnen we exact gaan zien in welke fase we zitten.


Stroke Path & Force

Door 2 grafieken te gaan combineren (Stroke Path en Force vs Time) kunnen we voor elke individuele slag alle details gaan bekijken.


De analyse met de EO Swimbetter sensoren is een vast onderdeel geworden van onze Video analyse en correctie sessies.

Reserveer hier uw plaats voor een video analyse.