Filip Rigole

Filip Rigole is de stichter en head coach van Swimsquad België.

Filip is al sinds 2009 hoofdtrainer van het Aqua Protect 3Team in Kortrijk (het voormalig KTDC).

Zijn opleiding genoot Filip bij Swim Smooth die startte in 2013 met de “3-day coaches education” in Loughborough, Engeland en werd afgesloten in Februari 2016 met de 2 weken durende stage in Perth, Australië bij Paul Newsome, head coach van Swim Smooth en eigenaar van de Swim Smooth Perth Squad.

Daarna was Filip jarenlang, tot april 2024, de enige Swim Smooth Certified coach in België. 

Na honderden uren als coach aan het zwembad en ongeveer 1000 individuele video analyse's werd besloten om vanaf april 2024 de Swim Smooth licentie niet meer te verlengen en op eigen benen te staan en SwimSquad België was geboren!Daarnaast is Filip ook Trainer B Duatlon/Triatlon, TrainingPeaks certified coach, Ironman certified coach, RunningSmart certified coach en verzorgt hij de persoonlijke begeleiding van verschillende atleten.

Als atleet startte hij eerst met duatlon waarin hij heel wat top-10 plaatsen behaalde, waaronder 2 overwinningen. Sinds 2000, begon hij met triatlon en eindigde in verschillende tientallen wedstrijden over diverse afstanden, van sprint tot Ironman. Een uitschieter was de kwalificatie voor het eerste Ironman70.3 Wereldkampioenschap in Clearwater, Florida.

De laatste jaren heeft Filip honderden uren aan de kant van het zwembad gestaan om zijn passie voor het zwemmen te delen met atleten van elk niveau.